Δημιουργοί του Οινολογικού Eργαστηρίου Oenopolis είναι η Κατερίνα Καραμπατέα και ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης.

Η Κατερίνα Καραμπατέα είναι Πτυχιούχος Χημικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης Πτυχιούχος Οινολόγος του Γαλλικού Κράτους ( Diplôme National d’Oenologue), κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Οινολογίας του Πανεπιστημίου Dijon της Γαλλίας και Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Έχει μεγάλη πείρα στις οινοποιήσεις διαφόρων τύπων οίνων, καθώς κατά την παραμονή της στο εξωτερικό εργάστηκε σε φημισμένα οινοποιεία, όπως το οινοποιείο Michel Gros στο Vosne Romanée της Βουργουνδίας στη Γαλλία, το οινοποιείο Domaine des Muses στην Sierre της Ελβετίας και το οινολογικό εργαστήριο Burgundia Oenologie στην Beaune της Βουργουνδίας στη Γαλλία.

Στην Ελλάδα, εργάστηκε για 7 χρόνια στα Κτήματα Χατζημιχάλη Α.Ε. ως υπεύθυνη παραγωγής και ποιότητας, ενώ από το 2011 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας & Οινολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Είναι γευσιγνώστρια διεθνούς επιπέδου, καθώς συμμετέχει ως κριτής σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου σε ετήσια βάση.

Έχει διοργανώσει & έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πολυάριθμες ημερίδες και σεμινάρια επιμόρφωσης ενηλίκων σε θέματα Οινολογίας, Οινοτεχνίας, Ανάδειξης Τοπικών Ποικιλιών, Γευσιγνωσίας, Διασφάλισης Ποιότητας Οίνου & άλλων Αγροτικών Προϊόντων.

Έχει επίσης διακριθεί, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Wine Women Awards  το 2011, στο Παρίσι της Γαλλίας.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και της Ένωσης Γάλλων Οινολόγων.

 

 

Ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης αποφοίτησε με την ειδικότητα του μηχανολόγου βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Δραστηριοποιείται στον χώρο του κρασιού από το 1991, με θεωρητική και τεχνική ειδίκευση στους τομείς της σταθεροποίησης και διαύγασης των οίνων, την εφαρμογή των απαιτούμενων κατά περίπτωση πρωτοκόλλων οινοποίησης, καθώς και όλων των διεργασιών από τη συγκομιδή των σταφυλιών μέχρι και την εμφιάλωση και παλαίωση του οίνου αλλά και την διαχείριση των αμπελώνων.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια που αφορούν στην εφαρμογή των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ολοκληρωμένης διαχείρισης αμπελώνων.

Είναι γευσιγνώστης διεθνούς επιπέδου, καθώς συμμετέχει ως κριτής σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου σε ετήσια βάση.