Το Οινολογικό Εργαστήριο Oenopolis δεσμεύεται για το χρόνο διεξαγωγής των αναλύσεων το αργότερο 2 μέρες, από τη στιγμή παραλαβής των δειγμάτων.

ΚΡΑΣΙ

  • Βαθμοί Baumé / Δυναμικός αλκοολικός βαθμός
  • Ολική οξύτητα,
  • Ενεργός οξύτητα,
  • Πτητική οξύτητα
  • Αλκοολικός τίτλος,
  • Πυκνότητα,
  • Ολικό στερεό υπόλειμμα,
  • Ανάγοντα σάκχαρα
  • Ελεύθερο θειώδες,
  • Ολικό θειώδες,
  • Σορβικό οξύ,
  • Μηλικό οξύ,
  • Γαλακτικό οξύ,
  • Τρυγικό οξύ,
  • Κιτρικό οξύ,
  • Αμινικό άζωτο,
  • Ασβέστιο,
  • Κάλιο,
  • Μαγνήσιο,
  • Χαλκός,
  • Σίδηρος,
  • Χλωριόντα,
  • Γλυκερόλη,
  • Διοξείδιο του άνθρακα,
  • Δείκτης φαινολικών ουσιών,
  • Ένταση/Απόχρωση,
  • Δείκτης Folin Ciocalteu,
  • Δείκτης καφετιάσματος,
  • Δείκτης ροδίσματος
  • Ολικές τανίνες,
  • Ανθοκυάνες,
  • Φαινολική ωρίμανση,
  • Θολερότητα,
  • Πρωτεΐνες,
  • Γλυκάνες,
  • Πηκτίνες
  • Εξέλιξη μηλογαλακτικής ζύμωσης,
  • Έλεγχος μελλοντικών θολωμάτων,
  • Μελέτη/Διάγνωση ιζήματος,
  • Έλεγχος τρυγικής σταθεροποίησης,
  • Προσδιορισμός θερμοκρασίας κορεσμού,
  • Έλεγχος πρωτεϊνικής σταθεροποίησης,
  • Τεστ μπεντονίτη,
  • Δοκιμές κολλαρίσματος,
  • Μικροβιολογικές αναλύσεις – πληθυσμός σακχαρομυκήτων, 1
  • Μικροβιολογικές αναλύσεις – ολική μικροβιακή χλωρίδα, 1
  • Μελέτη μικροεπιλογής ζυμομυκήτων στα οινοποιεία, 1
  • Ανίχνευση και καταμέτρηση βρεττανομυκήτων,
  • Οργανοληπτική εξέταση / αξιολόγηση οίνων,
  • Γραπτή έκθεση γευσιγνωσίας,
  • Συμβουλευτική οινοποίησης, εγκατάστασης και ίδρυσης οινοποιείων.