Blog

Wine and Dine για τους ανθρώπους από τους ανθρώπους

Retro Gastro – ειδικό event – Για τους Ανθρώπους από τους Ανθρώπους Wine & Dine για τους Ανθρώπους από τους Ανθρώπους 20 Οκτωβρίου 2023 Ο Δρόμος του Κρασιού σε συνεργασία με αγαπημένους Παραγωγούς και τη συμμετοχή Ανθρώπων του χώρου αλλά και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας διοργανώνει ένα ιδιαίτερο γεγονός για ένα ιδιαίτερο σκοπό στο αγαπημένο Retro Gastro. Ένα γεύμα σχεδιασμένο από τον Αναπληρωτή καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Γεώργιο […]

Συνεχίστε την ανάγνωση.

Κυτταρομετρία ροής

H κυτταρομετρία ροής είναι μια βιώσιμη μέθοδος για την αναγνώριση και ποσοτικοποίηση των μικροοργανισμών στην οινολογία. Δύο ζύμες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην οινολογία. Οι Saccharomyces cerevisiae είναι το βασικό είδος που πραγματοποιεί την αλκοολική ζύμωση, ενώ οι Brettanomyces είναι συχνά υπεύθυνες για οργανοληπτικές εκτροπές. Ωστόσο, παρότι οι αυτοματοποιημένοι αναλυτές έχουν αναπτύξει σημαντικά τη φυσική και […]

Συνεχίστε την ανάγνωση.

Τα κλειδιά για μια πετυχημένη αλκοολική ζύμωση

Η ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης, η αποφυγή παραγωγής πτητικής οξύτητας κατά τις πρώτες μέρες της αλκοολικής ζύμωσης, η αποφυγή παραγωγής θειούχων ενώσεων καθ’όλη τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης και η παραγωγή ενός κρασιού με το επιθυμητό αρωματικό και γευστικό προφίλ αποτελούν τους κύριους στόχους μιας πετυχημένης αλκοολικής ζύμωσης. Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να […]

Συνεχίστε την ανάγνωση.

Προσδιορισμός της Τεχνολογικής Ωριμότητας των Σταφυλιών

Η παρακολούθηση της ωριμότητας των σταφυλιών αποτελεί ένα διαγνωστικό εργαλείο με το οποίο δύναται να αξιολογηθεί η ποιότητα της συγκομιδής και να γνωρίσουμε τις δυνατότητες των εδαφών, ενώ παράλληλα παρακολουθείται η κατάσταση της υγιεινής των σταφυλιών, καθορίζεται η βέλτιστη ημερομηνία συγκομιδής και οργανώνεται ο τόπος/τρόπος συγκομιδής. #harvest2023 #technologicalmaturity #grapes #analysis #qualitycontrol #oenopolis #oenopolisteam #winetasting #winemaker […]

Συνεχίστε την ανάγνωση.

Οι Βρεττανομύκητες δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι μικροοργανισμοί για την ποιοτική υποβάθμιση των κρασιών

Η παρακολούθηση της αλκοολικής ζύμωσης καθορίζει την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Πλήθος επιστημονικών ερευνών δείχνουν ότι οι αυθόρμητες ζυμώσεις οδηγούν σε μεγάλο ποσοστό την παραγωγή δυσάρεστων αρωμάτων που τελικά υποβαθμίζουν την ποιότητα των κρασιών. Παρακολουθήστε καλύτερα τις αλκοολικές ζυμώσεις, δίνοντας έμφαση τόσο στα προζυμωτικά στάδια όσο και στα μεταζυμωτικά. Τόσο η τεχνική της κυτταρομετρίας ροής […]

Συνεχίστε την ανάγνωση.

Οινολογικά Προϊόντα

To Οινολογικό μας Εργαστήριο παρέχει για την παραγωγή των κρασιών σας μια σειρά από παραδοσιακά και καινοτόμα οινολογικά προϊόντα για την οινοποίηση, την παλαίωση την σταθεροποίηση και την προετοιμασία για εμφιάλωση. Η σωστή χρήση των οινολογικών προϊόντων αποτελεί μέρος της παράλληλης διαδικασίας βελτιστοποίησης τεχνολογικών πρακτικών και ελέγχου του κόστους παραγωγής. Καθότι η διαχείριση του χρόνου […]

Συνεχίστε την ανάγνωση.

Καύσωνας και Αμπέλι

Βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Μετά από μια μικρή καθυστέρηση το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στα ύψη όπου και θα παραμείνει για μέρες. Γενικότερα, οι περισσότεροι ελληνικοί αμπελώνες αναμένεται να έχουν θερμοκρασίες μεταξύ 36 και 42oC για περίπου δέκα ημέρες. Ποιες ενέργειες θα μπορούσαν να γίνουν προκειμένου να προστατέψουμε […]

Συνεχίστε την ανάγνωση.

ISO 9001 : 2015

Μέσα στον Μάρτιο τo Οινολογικό μας Εργαστήριο επιθεωρήθηκε από τον φορέα πιστοποίησης TUV Hellas με βάση: το διεθνές πρότυπο 9001:2015 που αφορά το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, Το πρότυπο #ISO9001 :2015 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διαχείριση της ποιότητας που εφαρμοζόμενο διασφαλίζει την προσδοκώμενη ποιότητα στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που προσφέρει το Οινολογικό μας […]

Συνεχίστε την ανάγνωση.

MENU